Το MELPO.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου που δημιούργησε η επιχείρηση με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ + Ι. Ο.Ε» και διακριτικό σήμα «ΜΕLPO» με έδρα την Πάροδο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 3, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ , ΤΚ 123 51, ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΤΤΙΚΗΣ και με τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-5611842, 210-5611846, 210-5611866 και e-mail επικοινωνίας: info@melpo.gr

ΜELPO – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ + Ι. Ο.Ε
ΕΔΡΑ: ΛΕΩΦ. ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 3, 12351 ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΘΗΝΑ
AΦΜ: 093326690
ΔΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΓΕΜΗ:124034602000

Oλοι οι κάτωθι όροι καθώς και οι προϋποθέσεις θα εφαρμόζονται για την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος: WWW.MELPO.gr . Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους κατωτέρω όρους οπως εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Οποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, οφείλει να απόσχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος καθώς και από οποιαδήποτε συναλλαγή με αυτό.

Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

1. Ασφάλεια και Προσωπικά Δεδομένα
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη του παρόντος δικτυακού τόπου υπόκειται στους παρόντες όρους χρήσης και στις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου (του Ν. 2472/1997, όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, των Π.Δ. 207/1998 και 79/2000 και του άρθρου 8 του Ν. 2819/2000) και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (των Οδηγιών 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έχει αυτομάτως και άνευ ετέρου εφαρμογή στη διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη του παρόντος δικτυακού τόπου.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι επισυναπτόμενοι σε αυτήν Γενικοί και Ειδικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας ΜΕLPO.gr περιγράφουν τη μέθοδο συλλογής δεδομένων από την ιστοσελίδα, τη χρήση αυτών των δεδομένων από εμάς και τους όρους και προϋποθέσεις χρήσεως της παρούσας ιστοσελίδας.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά των χρηστών δεδομένα, τα οποία οι ίδιοι μας παρέχουν κατά τη διάρκεια των παραγγελιών τους στην παρούσα ιστοσελίδα.

Ειδικότερα:

Συλλογή Πληροφοριών.
Oι χρήστες του MELPO.gr μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας , χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους, εκτός και αν το επιθυμούν. Από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας,ζητήται μόνο να μας παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα στη περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν προϊόν(τα), να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας καθώς και να στείλουν email.

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες της αναφερόμενης ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται από την MELPO.gr, προκειμένου οι χρήστες του να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα μας , να τους παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν και τέλος να εξυπηρετούνται και να εκτελούνται οι παραγγελίες τους. Οι πληροφορίες που συλλέγει η MELPO.gr μέσω της ιστοσελίδας έχουν ως σκοπό να μετρήσουν την επισκεψιμότητά της, να καθορίσουν τις απαιτήσεις των πελατών για περισσότερα προϊόντα και να διευκολύνουν τις συναλλαγές με την εταιρεία. H MELPO.gr δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη, που δεν συνδέεται με αυτό, καθώς και σε οποιονδήποτε τρίτο τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του.

Χρήση των Πληροφοριών.
H MELPO.gr συλλέγει τέσσερις τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες οπως:

1. Στοιχεία τα οποια μας δίνει ο χρήστης κατά την εγγραφή του ως πελάτης,
2. Στοιχεία που μας δίνει ο χρήστης μας προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του από την MELPO.gr
3. Στοιχεία που μας δίνει ο χρήστης για να λάβει ενημερωτικά δελτία μέσω email.

Κατά την συμπλήρωση φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, MELPO.gr θα ζητηθεί από το χρήστη – πελάτη το Oνοματεπώνυμο, η Διεύθυνση, ο Ταχυδρομικός κωδικός της περιοχής του, η ηλεκτρονική του διεύθυνση, το Τηλέφωνο του και η επιλογή του τρόπου Πληρωμής και της Αποστολής της παραγγελίας.

Συμπληρωματικά μπορεί να ζητηθούν και πρόσθετες πληροφορίες, όπως στοιχεία Τιμολόγησης ή λεπτομέρειες σχετικά με προσφορά που τυχόν έχει ζητήσει. Η ΜΕLPO.gr κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνει ο κάθε χρήστης – πελάτης κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί του,οπως:

1. την επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του σε κάθε περίπτωση,
2. την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο του,
3. Νέα προίοντα της Εταιρείας μας
4. Προσφόρες

Η MELPO.gr δεν συλλέγει ούτε αρχειοθετεί ηλεκτρονικά στοιχεία πιστωτικών καρτών (αριθμό, όνομα κατόχου, ημερ. λήξης, CVV) ή κωδικούς και όνομα χρήστη PayPal. Αυτά καταχωρούνται από τον χρήστη της κάρτας ή του λογαριασμού για το Paypal στα ίδια τα site των παραπάνω, με τη μέθοδο του Redirect (ανακατεύθυνση).Οταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την Τράπεζα ή το PayPal, οι χρήστες επιστρέφουν στο κατάστημα για την ολοκλήρωση της παραγγελιοληψίας.

Πρόσβαση στις Πληροφορίες.
Κάθε διεκπεραίωση παραγγελίας απαιτεί την συλλογή προσωπικών στοιχείων, για παράδοση ή κράτηση μιας παραγγελίας. Επίσης η χρήση πιστωτικής κάρτας, για τη χρέωση της οποίας χρειάζονται δικαιολογητικά ταυτοποίησης στοιχείων νόμιμου κατόχου την πρώτη και μόνο φορά διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση. Οποιοδήποτε δικαιολογητικό και έγγραφο πιστοποιεί και δηλώνει την ταυτότητα του χρήστη – πελάτη παραμένει αυστηρά απόρρητο και ελέγχεται μόνο από την MELPO.gr. Η εκ μέρους του χρήστη προσκόμιση των προσωπικών του δεδομένων, σημαίνει ότι συναινεί τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από την ΜΕLPO.gr για τους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Σε καμία περίπτωση η ΜΕLPO.gr δεν θα μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη – πελάτη χωρίς δική του συναίνεση, εκτός και αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νομίμου οδού. Kάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή από δικαστική απόφαση, επιτρέπονται η συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων του χρήστη – πελάτη, τα οποία έχουν συλλεχθεί online, χωρίς την εκ μέρους του συναίνεση (για παράδειγμα σε περίπτωση δικαστικής απόφασης).

2. Περιοδικές Αλλαγές
Η ΜΕLPO.gr ενημερώνει αλλάζει και βελτιώνει την ιστοσελίδα της ,τα σχετικά με αυτή προϊόντα και υπηρεσίες, ανανεώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, και την παρούσα πολιτική. Συστήνεται η από μέρους των χρηστών ανάγνωση της διαδικασίας αυτής σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο του.

3. Περιορισμός ευθύνης
Το ηλεκτρονικό κατάστημα της MELPO.gr στο πλαίσιο των συναλλαγών του δεν ευθύνεται για ζημίες που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη των παραγγελιών ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης, για οποιαδήποτε αιτία. Το αναφερόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά αναλαμβάνει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες – πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει το περιεχόμενο (λχ πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου “όπως ακριβώς έχουν”. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

4. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Το Ηλεκτρονικό κατάστημα , συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, , σχεδίων, φωτογραφιών, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της MELPO.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων. Ετσι:

α. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του ηλεκτρονικού καταστήματος.

β. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, η οποία επιτρέπεται μόνον κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης του δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

γ. Το ηλεκτρονικό κατάστημα MELPO.gr ή τρίτα μέρη και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα του καταστήματος ή τρίτων μερών και προστατέυονται από τους αντίστοιχους νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

5. Ευθύνη Χρήστη
Οι χρήστες συμφωνούν και αναλαμβάνουν να MHN χρησιμοποιούν τo ηλεκτρονικό κατάστημα της MELPO.gr για:

i) Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή σε οποιονδήποτε τρίτο είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου

ii) Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π.

iii) Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),

iv) Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,

v) Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,

vi). Ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων,

vii) Παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο και

viii) Συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.

6. Αποδοχή των Διαδικασιών Προστασίας του Απορρήτου που εφαρμόζει η MELPO.gr
Οι χρήστες της παρούσης ιστοσελίδας αποδέχονται και συναινούν με την ως άνω Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.

Β. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Σύναψη Σύμβασης
Η παρούσα Σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων μέσω της MELPO.gr Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση.

Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς του όρους οφείλει να απόσχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος καθώς και από κάθε συναλλαγή με αυτό. Αποστολή της Οποιασδήποτε Παραγγελίας συνεπάγεται Αποδοχή της παρούσας Σύμβασης και όλων των Όρων αυτής.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα MELPO.gr στo πλαίσιo καλή πίστης, Δεν Ευθύνεται και δεν Δεσμεύεται για τυχόν σφάλματα σε χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και τιμές προϊόντων που αναγράφονται στον ιστότοπο της MELPO.gr και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση των χαρακτηριστικών ή/και της τιμής ενός προϊόντος.

Ο αγοραστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος:

1. για την Eπιλογή του Προϊόντος του και την Καταλληλότητά του για τους σκοπούς του και

2. για τα Εξοδα Ταχυδρομείου Αποστολής των προϊόντων όπως ορίζεται παρακάτω.

Οι τιμές λιανικής αναγράφονται κάτω απο κάθε προϊόν και περιλαμβάνουν τον κάθε Φ.Π.Α.

Για τις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές Φ.Π.Α. σύμφωνα με τον νόμο και εφόσον η παραγγελία σας γίνει με Τιμολόγιο τότε οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες κατά τον μειωμένο ΦΠΑ.

Το κατάστημα επιφυλάσσεται του δικαιώματός του, να αναπροσαρμόζει τις τιμές, επιφυλασσόμενο για τυχόν λάθη κατά την καταχώρηση των τιμών.

Στο πλαίσιο της καλής πίστεως και για την προστασία των χρηστών – πελατών, παρακαλούμε οταν αυτοί διαπιστώσουν ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, Πριν προχωρήσουν στην παραγγελία του να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το κατάστημα μας στον αριθμό 210-5611842, 210-5611846 ή με αποστολή e-mail στην διεύθυνση info@melpo.gr

2. Τρόπος Παραγγελιών
Όλες οι Παραγγελίες λαμβάνονται εγγράφως, μέσω διαδικτύου, δια της συμπληρώσεως και αποστολής της σχετικής Φόρμας Παραγγελίας, που εμφανίζεται στο MELPO.gr και είναι δεσμευτικές μόνον και εφόσον γίνουν Δεκτές από το κατάστημα. Ο δε χρήστης – πελάτης Ενημερώνεται, σχετικώς με την αποδοχή ή μη – από μέρους του καταστήματος -των παραγγελιών του, από την Κατάσταση παραγγελίας που θα λάβει με την Επιβεβαίωση Καταχώρησης η οποία αποστέλλεται μέσω e-mail, κατόπιν υποβολής της παραγγελίας. Υποχρεούται να ελέγξει την Επιβεβαίωση Καταχώρησης και να Eνημερώσει Aμεσα το κατάστημα ( Eντός 24 ωρών από την ώρα της λήψης ηλεκτρονικής ειδοποίησης Επιβεβαίωσης Καταχώρησης) εγγράφως για οποιοδήποτε λάθος, άλλιως τα στοιχεία που αναφέρονται στην Επιβεβαίωση Καταχώρησης θα εφαρμοσθούν σε αυτήν την Σύμβαση.

3. Ακύρωση παραγγελίας
Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της σχετικής Παραγγελίας, ο χρήστης – πελάτης ενημερώνεται για τις επιλογές, που έχει. Οποιαδήποτε αλλαγή ή ακύρωση της παραγγελίας δεν θα είναι έγκυρη χωρίς Προηγούμενη Αποδοχή μας και σε κάθε περίπτωση ο χρήστης – πελάτης θα είναι Υπεύθυνος για Ζημιές που θα προκληθούν από την Ακύρωση της παραγγελίας.

4. Παράδοση – Κυριότητα
Τα προϊόντα, είτε αποστέλλονται οπουδήποτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας, εκτός των περιοχών που δεν παρέχουν υπηρεσίες η συνεργαζόμενη Εταιρεία Μεταφορών ή ταχυμεταφορών, είτε παραλαμβάνονται από την Έδρα μας πάροδος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 3, Τ.Κ 123 51 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΗΛ . 210-5611866, Ή από το κατάστημα μας ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 9 και ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, Τ.Κ 123 51 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΗΛ. 210-5611842, 210-5611846, την ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, αποπληρώνοντας το τίμημα της αγοράς του με μετρητά ή πιστωτική κάρτα, κατά την παραλαβή των προϊόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει προηγηθεί η καταβολή ποσού Προκαταβολής.

Το κόστος Αποστολής διαμορφώνεται για τα προιόντα που θα διακινηθούν με τη συνεργάτιδα Εταιρία Μεταφορών ή ταχυμεταφορών και γίνεται γνωστό στον πελάτη-χρήστη επιλέγοντας στο κατάλληλο πεδίο κατά την συμπλήρωση της φόρμας παραγγελίας του.

Οι χρεώσεις αυτές αφορούν περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών ως δυσπρόσιτη. Για περιοχές που βρίσκονται εκτός δικτύου εξυπηρέτησης (courier) και χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες, τα έξοδα αποστολής θα διαφοροποιούνται. Θα ενημερώνεστε για το γεγονός ότι η περιοχή σας θεωρείται δυσπρόσιτη και επομένως για το κόστος της μεταφοράς μετά από την Επιβεβαίωση Καταχώρισης Παραγγελίας, εγγράφως και σε χρονικό διάστημα περίπου 48 ωρών.

Εφόσον ο χρήστης – πελάτης δεν συμφωνεί με το κόστος μεταφοράς δικαιούται – εντός 24 ωρών από την ώρα λήψης της σχετικής ενημέρωσης – να ζητήσει εγγράφως (με fax η e-mail) την διόρθωση ή ακύρωση της παραγγελίας. Η πάροδος της προθεσμίας αυτής θα αποτελεί απόδειξη της συμφωνίας και αποδοχής από μέρους του χρήστη – πελάτη του κόστους μεταφοράς. Ο χρόνος παράδοσης που αναφέρεται στην Επιβεβαίωση Καταχώρησης είναι κατά προσέγγιση. Υπάρχει δυνατή προσπάθεια να αποστέλλονται τα προϊόντα εντός πέντε (5) εργάσιμων (Δευτέρα έως Παρασκευή) ημερών, ενώ σε κάθε περίπτωση, η παροχή οφείλεται το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά τη λήψη της παραγγελίας , εκτός εάν υπάρχει λόγος – πρόβλημα στη διαθεσιμότητα του είδους και αυτό έχει γνωστοποιηθεί εξαρχής στον πελάτη που πραγματοποιεί την παραγγελία ή λόγος ανωτέρας βίας.

Για τα προϊόντα που η διαθεσιμότητά τους είναι «ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ» και με την προϋπόθεση ότι αυτά μπορούν να παραγγελθούν και είναι διαθέσημα από τους προμηθευτές , ο χρόνος παράδοσης θα ορίζεται κατά προσέγγιση στην λίστα. Ο τόπος παράδοσης αναφέρεται στην Επιβεβαίωση Καταχώρησης.

Η κυριότητα στο Προϊόν μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφληση, ενώ ο κίνδυνος μετατίθεται κατά την παράδοση.

5. Υπαναχώρηση – Επιστροφή Προϊόντων
Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως , ανακοινώνοντας μας το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων εντός προθεσμίας  ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (14) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα.

Στη περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το κόστος επιστροφής των προϊόντων.

Δεν επιστρέφονται τυχόν τραπεζικά έξοδα και προμήθειες ενδιάμεσων / τρίτων που παρακρατήθηκαν ώστε να γίνει η πληρωμή του πελάτη προς την επιχείρηση.

Επιστροφές γίνονται Δεκτές μόνο και μόνο, εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια αρχικη κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλ. να έχει αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιαστεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη Λιανικής πώλησης ή το Τιμολόγιο ανα περίπτωση.
Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος στο παρεχόμενο είδος κλπ).
Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε παρακαλούμε ΠΡΩΤΑ ενημερώστε μας στο τηλέφωνο 210-5611846 ή στο e-mail info@melpo.gr

H διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προς επιστροφή προιόντα είναι:
Πάροδος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 3, Τ.Κ 123 51 , ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ –ΑΙΓΑΛΕΩ ή
ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 9 και ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ , Τ.Κ 123 51 , ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΑΙΓΑΛΕΩ

Σε περίπτωση Επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως αφενός με τον τρόπο που επιλέξατε να Πληρώσετε την παραγγελία σας και αφετέρου τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η Επιστροφή τους, η Επιστροφή των χρημάτων σας θα Ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα Επιστραφούν κατεστραμμένα ή Ελλιπή , η Εταιρεία μας εχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων καθώς και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

6. Εγγύηση

EΛΑΧΙΣΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ.

Ανάλογα με το προϊόν θα ισχύουν οι όροι της γραπτής εγγύησης του προιόντος.

Δεν παρέχεται αυτοτελώς εγγύηση καλής λειτουργίας των πωλούμενων προϊόντων ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα Tρίτων, που κατασκευάζονται ή/και συναρμολογούνται και τα οποία μεταπωλούνται. Για τέτοιου είδους προϊόντα δίδεται Εγγύηση απευθείας από τον Κατασκευαστή.

Η μεταφορά του προιόντος, εμπορεύματος προς Επισκευή και Αντίστροφα γίνεται με Ευθύνη και Έξοδα του χρήστη – πελάτη. Σε κάθε περίπτωση, η επισκευή ή αντικατάσταση ελαττωματικού προϊόντος ή εμπορέυματος , υπόκειται στους όρους εγγύησης της εκάστοτε Κατασκευάστριας Εταιρίας, τους οποίους ο χρήστης – πελάτης Γνωρίζει και Αποδέχεται.

Υπάρχει μεσολάβηση αποκλειστικά και μόνο μεταξύ Πελάτη και Κατασκευάστριας Εταιρίας για την επισκευή ή την αντικατάσταση του ελαττωματικού προϊόντος ή του εμπορέυματος . Ο κατασκευαστής με αποκλειστικά δική του επιλογή αναλαμβάνει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το προϊόν ή το εμπόρευμα.

Ημερομηνία έναρξης της εγγύησης ορίζεται η ημερομηνία πώλησης του προϊόντος ή του εμπορέυματος . Κάθε Επισκευή εκτός του χρόνου της παρούσης εγγύησης βαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη – πελάτη. Ουδεμία εγγύηση δίδετε για την καταλληλότητα του προϊόντος ή της συσκευής για συγκεκριμένη χρήση.

Για την αντιμετώπιση ελαττωμάτων ή ελλείψεων συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα είδη ισχύουν οι προβλέψεις του Αστικού Κώδικα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως από αμφότερα τα μέρη.

7. Ανωτέρα Βία
Η ΜΕLPO.gr δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην Eκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα του ή οφείλονται σε ανωτέρα βία και θα δικαιούται παράταση του χρόνου για την Eκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών / μεταφοράς / παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές Καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των δυο (2) μηνών, η παρούσα Σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.

8. Τρόποι Πληρωμής
Τα Προϊόντα, οι τιμές, οι όροι αποστολής (τόπος, χρόνος κ.τ.λ.) είναι αυτά που παρατίθενται στην Επιβεβαίωση Καταχώρησης της παραγγελίας σας.
Η πληρωμή πραγματοποιείται πριν ή κατά την παράδοση του προϊόντος και μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής.

1. Πληρωμή με την παραλαβή των προϊόντων.
2.Πληρωμή μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners, Discover.
Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Τραπεζική Κατάθεση
Στην περίπτωση αυτή, η παραγγελία σας αποστέλλεται αφού μας στείλετε με e-mail στο info@melpo.gr , το ονομαστικό καταθετήριο στο οποίο απαραίτητα θα πρέπει να αναφέρεται ως αιτιολογία το/τα προιόν/τα της παραγγελίας σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: O ανάλογος χρόνος παράδοσης άρχίζει από την ημερομηνία αποστολής του καταθετηρίου στην Εταιρεία μας.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ MELPO Θ. Κ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε:

ΠΕΙΡΑΙΩΣ:6759-114628-482
ΙΒΑΝ:GR23 0171 7590 0067 5911 4628 482

EUROBANK : 00260017640200207003
IΒΑΝ :GR5902600170000640200207003

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΕ: 124/440415-73
IBAN:GR89 0110 1240 0000 1244 4041 573

ALPHA BANK: 3380 0200 2001 562
IBAN:GR23 0140 33803380 0200 2001 562

3.Paypal
Επιλέγοντας ως τρόπο πληρωμής το PayPal μεταφέρεστε αυτόματα στη σελίδα του PayPal για την πραγματοποίηση της συναλλαγής και εξόφλησης της παραγγελίας. Η PayPal αποτελεί τον πιο γνωστό, ασφαλή και αξιόπιστο διαμεσολαβητή για Online συναλλαγές. Εάν δεν διαθέτετε λογαριασμό PayPal, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ, χρησιμοποιώντας την χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα ή μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω PayPal αφορούν αποκλειστικά παράδοση στον χώρο του πελάτη και δεν συνδυάζονται με άλλους τρόπους πληρωμής. Για απορίες και πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές μπορείτε να μεταφερθείτε εδώ. Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω PayPal διέπονται από τους Όρους & Συνθήκες της υπηρεσίας PayPal. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

4.Επίσκεψη σε κάποιο από τα φυσικά καταστήματα της MELPO
Η καταβολή του τιμήματος της παραγγελίας σας πραγματοποιείται είτε με κατάθεσή του(προεξόφληση) στους τραπεζικούς λογαριασμούς της MELPO(Alpha Bank,Eurobank,Τράπεζα Πειραιώς,Εθνική Τράπεζα) είτε με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας σας, είτε μέσω PayPal. Πληρώστε με ασφάλεια κατά την υποβολή της παραγγελίας σας, χρησιμοποιώντας κάρτες Visa, Maestro,Mastercard ,AmericanExpress, Diners. Η πληρωμή σας εκτελείται μέσα από το δίκτυο της Αlpha Bank.

Οι συναλλαγές σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα melpo.gr προστατεύονται από τα ανώτατα συστήματα online ασφαλείας (SSL Web Server EV 256-bit και ψηφιακή πιστοποίηση από τη Thawte με πράσινη μπάρα και το Thawte Trusted Site Seal) τα οποία εγγυώνται ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών.

Όλες οι πληρωμές με πιστωτικές, prepaid ή χρεωστικές κάρτες γίνονται μέσω ασφαλούς σελίδας της Alpha Bank. Όταν ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και εφόσον έχετε επιλέξει τρόπο πληρωμής με πιστωτική θα μεταφερθείτε σε ασφαλή σελίδα της Alpha Bank, όπου θα ολοκληρώσετε την αγορά σας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα melpo.gr δεν αποθηκεύει δεδομένα πιστωτικών καρτών, ούτε έχει οποιαδήποτε πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Αποδεκτές κάρτες είναι εκείνες που εμφανίζονται ως δυνατότητα επιλογής στο σύστημα ηλεκτρονικής παραγγελίας. Στη φόρμα παραγγελίας θα πρέπει να συμπληρώσετε τα ζητούμενα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στην οποία είστε δικαιούχος (αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης της και τράπεζα έκδοσης) , για τα οποία είστε ο μοναδικός υπεύθυνος ως προς την ορθή καταγραφή και την αλήθεια αυτών. Δεν επιτρέπεται η χρήση πιστωτικής κάρτας τρίτου προσώπου. Η χρέωση θα πραγματοποιείται εφόσον προηγηθεί έλεγχος της εγκυρότητας της, πιστοποίηση των στοιχείων και διαθεσιμότητα υπολοίπου, ώστε να καλύπτει την αξία της παραγγελίας σας. Σε περίπτωση που απορριφθεί η εν λόγω συναλλαγή από την αρμόδια Τράπεζα ή το σχετικό δίκτυο, τότε η αγορά δεν πραγματοποιείται. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη νόμιμης χρήσης πιστωτικών καρτών. Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών καρτών γίνονται σε ασφαλές κρυπτογραφημένο περιβάλλον της Τράπεζας, σε περιβάλλον εκτός του site melpo.gr. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της παραγγελίας σας εξαιτίας μη επιτυχούς χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας από την τράπεζα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ώστε να δρομολογηθεί η παραγγελία σας με διαφορετικό τρόπο πληρωμής.

Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας μέσω PayPal, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το PayPal σαν τρόπο πληρωμής κατά την Ολοκλήρωση της Παραγγελίας σας. Αφού το κάνετε αυτό, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της PayPal όπου και θα πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία του PayPal λογαριασμού σας.

Μπορείτε ακόμη να επισκευθείτε κάποιο από τα φυσικά καταστήματα της MELPO στις διευθύνσεις:

1.Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 3,Αγία Βαρβάρα 12351.Τηλ.:210-5611842.

2.Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 9 και Ερυμάνθου, Αγία Βαρβάρα 12351.Τηλ.:210-5611846.

και να παραγγείλετε τα προιόντα που επιθυμείτε εξοφλώντας με μετρητά  είτε με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας σας, χρησιμοποιώντας κάρτες Visa, Maestro,Mastercard ,AmericanExpress, Diners.

Υπάρχει δυνατότητα το παραστατικό που θα εκδοθεί για την παραγγελία σας να είναι Απόδειξη Ταμειακής Πώλησης ή Τιμολόγιο πώλησης. Τιμολόγιο εκδίδεται σε Εταιρίες και Ελεύθερους Επαγγελματίες εφόσον συμπληρώσουν κατά την παραγγελία τους τα εξής στοιχεία: Επωνυμία Εταιρίας, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ. ΕΔΡΑ .ΤΗΛΕΦΩΝΟ και Επάγγελμα.

9. Τροποποίηση των όρων του παρόντος
Υπάρχει το δικαίωμα να τροποποιούμε ή να ανανεώνουμε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις των Συναλλαγών. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ΙΣΧΥΕΙ από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή.

10. Διάφορα
Εάν Οποιοδήποτε τμήμα της παρούσας Συμβάσεως αποδειχθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο με απόφαση δικαστηρίου, η Υπόλοιπη Σύμβαση θα συνεχίσει να ισχύει. Όλες οι κοινοποιήσεις πρέπει να γίνονται εγγράφως (δια χειρός, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax ή επιστολή μέσω ταχυδρομείου, η οποία θα θεωρείται παραδοθείσα 48 ώρες μετά την ταχυδρόμησή της).

11. Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία
Η παρούσα Σύμβαση θα διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, και θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων.